Kaleien

Karakteristiek uitzicht en bescherming tegen alle weersomstandigheden

Kaleien is een oude schildertechniek waarbij een dunne kalkpleisterlaag door een blokborstel op de gevels wordt aangebracht. Het aanbrengen van een kaleilaag verkleint het niveauverschil tussen de voegen en de bakstenen waardoor de woning een karakteristiek uitzicht krijgt. Bovendien beschermt de hedendaagse kaleitechniek de gevels tegen alle weeromstandigheden.

Schilderen of kaleien?

Uiteraard kunt u er voor kiezen om uw gevel op te frissen en opnieuw te schilderen. Wilt u de gevel een totaal ander uitzicht geven? Overweeg dan zeker het kaleien van uw gevel. Het zorgt voor een prachtig karakteristiek uitzicht en beschermt tegelijk de gevels tegen alle weeromstandigheden.

Artipaint werkt met het uiterst kwalitatieve kaleisysteem van Caparol. Na een grondige voorbereiding van de ondergrond wordt een hechtingsmiddel aangebracht. Hierna volgt een structuurlaag (hoogwaardige kaleimortel). Na uitdroging van de structuurlaag wordt het geheel afgeschilderd met 2 afwerkingslagen. Na een grondige voorbereiding van de ondergrond brengen we een hechtingsmiddel aan. Dit systeem biedt een optimale bescherming, verbergt oneffenheden en houdt de buitengevel ook dampopen. Het is geschikt voor zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten.

Contacteer ons voor een vrijblijvende kennismaking om de verschillende opties te bespreken.

Icoon verfroller - Artipaint Schilderwerken en Interieur

Op zoek naar een professioneel schildersbedrijf?

Contacteer ons voor een vrijblijvende offerte